De Koog Texel

Ligging en omgeving

Hotel Tesselhof ligt in badplaats De Koog in een zijstraat van de gezellige dorpsstraat. Strand, bos en duinen zijn op een steenworp afstand van het hotel. Dit maakt Hotel Tesselhof tot de perfecte uitvalsbasis voor een mooie vakantie op Texel.

De Koog

Badplaats De Koog biedt voor ieder wat wils. Er zijn leuke winkeltjes, mooie restaurants en zonnige terrassen. Ook ’s avonds kun je er terecht in de cafés en kroegjes.

Dorpstraat de Koog

Nabij Noordzeestrand

Vanaf het hotel loop je in een paar minuten naar het strand. Paal 19,5 en Paal 20 zijn het dichtstbij.

Noordzeestrand

Het strand

Bij deze strandslagen zijn gezellige paviljoens en je kunt er strandbedjes en parasols huren. Ook in het najaar kun je in de strandpaviljoens terecht voor een drankje en een hapje.

Avontuurlijk Texel

Omringd door de zee zijn er natuurlijk genoeg mogelijkheden om te (leren) surfen! Er zijn activiteiten voor volwassenen en kinderen. Ga bijvoorbeeld golfsurfen, kitesurfen, windsurfen of suppen.

In het bos De Dennen is een uitdagend mountainbikepad aangelegd. Vanaf het hotel fiets je in een paar minuten naar de route. Racen maar!

Voor de echte durfal is het ook mogelijk om parachute te springen. Bij het Paracentrum Texel kun je bijvoorbeeld een tandemsprong maken of een rondvlucht boven het eiland. Een onvergetelijke ervaring boven Texel!

Slufter

Natuur

Texel is bekend vanwege de natuur en de variatie in landschap, niet voor niets wordt vaak gesproken van “Nederland in het klein”. Verken bijvoorbeeld De Slufter, een uniek gebied dat in open verbinding staat met de Noordzee, of ga De Dennen in en geniet van het uitzicht op de Fonteinsnol.

Veel te doen

Wil je eens iets anders dan wandelen en fietsen? Op Texel zijn verschillende maneges, dus je kunt het bos ook verkennen te paard. Voor gevorderde ruiters is het ook mogelijk om een strandrit te maken!

Liever wat rustiger aan? Een huifkartocht door de Slufter is ook mogelijk.

Texelse natuur

Ook voor gasten die slecht ter been zijn, zijn er mogelijkheden om de natuur te verkennen. Er zijn verschillende wandelpaden en uitzichtpunten geschikt voor rolstoelen en scootmobiels.

Ecomare organiseert leuke excursies door de verschillende natuurgebieden.

Verharde paden