Hotel Tesselhof Kaapstraat de Koog

Praktische informatie

Adres

Het hotel is gelegen aan de Kaapstraat 39 in De Koog. Kan uw navigatie nummer 39 niet vinden? Toets dan alleen de Kaapstraat in. Het is een korte straat, dus het hotel is niet te missen.

TESO

Om op Texel te komen maakt u gebruik van de veerdienst tussen Den Helder en Texel. Op de website van TESO kunt u meer informatie vinden over de afvaarttijden en de kosten: www.teso.nl U koopt automatisch een retourticket. U hoeft deze niet te laten zien bij het verlaten van het eiland.

Parkeren bij het hotel

Het hotel beschikt over een parkeerplaats voor de gasten. Het parkeerterrein is niet ruim, maar we doen ons best om voor elke gast een parkeerplaats te vinden. Er is daarom een maximum van 1 auto per gereserveerde kamer. Er is geen plaats voor aanhangers. Het is niet mogelijk om vooraf een parkeerplaats te reserveren.

De mindervalide parkeerplaatsen zijn alleen beschikbaar voor de gasten die een mindervalidekamer hebben geboekt.

Texelvignet

Als u met uw auto het eiland gaat verkennen, dan is het verstandig om een Texelvignet te kopen. Dit is een (digitale) parkeerkaart waarmee u op de betaalde parkeerplaatsen kunt parkeren. Binnen de bebouwde kom en bij de strandslagen is er betaald parkeren van 8.00 tot 20.00 uur. U koopt een Texelvignet online of bij een parkeerautomaat. U kunt ook een parkeerkaartje per uur bij de automaat kopen.

Openbaar vervoer

Op Texel maakt u gebruik van de Texelhopper. Er gaat 1 vaste buslijn van de boot via Den Burg naar De Koog. Dit is lijn 28 en hiermee kunt u ook vanaf de boot naar het hotel reizen. U stapt dan uit bij de halte ‘Nikadel’ of ‘Badweg’.
Voor overige ritten moet u vooraf contact opnemen met Texelhopper en reserveren.
Meer informatie kunt u vinden op: www.texelhopper.nl.

In- en uitchecken

Vanaf 15.00 uur bent u welkom om in te checken. Bent u eerder op het eiland? Kom dan gerust alvast langs om het registratieformulier in te vullen. Mocht uw kamer dan ook al gereed zijn, dan krijgt u ook alvast de sleutelkaart.
Komt u later dan 18.00 uur inchecken? Laat ons dan uw verwachte aankomsttijd weten.
De receptie is geopend van 08.30 uur tot 22.00 uur.

Uitchecken moet vóór 11.00 uur.

Nachtingang

Vanaf 22.00 uur sluit de hoofdingang en kunt u gebruikmaken van de nachtingang. De nachtingang zit aan de zijkant van het hotel en kan alleen worden geopend met uw sleutelkaart.

Ontbijt

Alle hotelkamers en suites worden geboekt inclusief ontbijt. Het ontbijtbuffet is van 08.00 tot 10.00 uur in ons Restaurant La Casserole.
Het Tweepersoons appartement is exclusief ontbijt, maar u kunt dit natuurlijk wel bijboeken.

Honden

Op sommige kamers zijn honden (maximaal 2) toegestaan na vooraf aanmelding. Er zijn kosten verbonden aan het verblijf van de hond.

Roken

Het is niet toegestaan om binnen te roken. Ook niet met een e-sigaret of andere rookapparaten. U mag buiten op het terras en balkon roken, maar sluit de deur of schuifpui zodat er geen rook naar binnen gaat. Maak gebruik van een asbak.

Extra bedden

Op een aantal tweepersoonskamers is het mogelijk om met meer dan 2 personen te verblijven. We plaatsen dan tegen betaling een extra (baby)bed op de kamer. Extra bedden zijn mogelijk op kamertype: A, B, C, D, en F.

Het is dus niet mogelijk om met meer dan 2 personen te verblijven op kamertype E, G, H, J, en R. Ook niet als u uw eigen bed meeneemt of als u gebruikmaakt van de bestaande bedden. Dit geldt ook voor baby’s en kinderen.

Fietsen

Het hotel beschikt over een afgesloten fietsenstalling voor gasten die hun eigen fietsen meenemen. Geef bij het inchecken aan dat u eigen fietsen mee hebt, dan passen wij uw sleutelkaart aan voor toegang tot de stalling. De ruimte in de fietsenstalling is beperkt. Indien er geen plaats meer is in de stalling, dan kunt u uw fiets buiten in de fietsenrekken zetten. Het is niet mogelijk om een plaats in de stalling te reserveren.

In de buurt van het hotel zijn 2 fietsverhuurbedrijven. Op hun website kunt u meer informatie vinden over de verschillende soorten fietsen die er te huur zijn www.fietsenoptexel.nl en www.fietsverhuurdekoog.nl.

U kunt ook een fiets huren als u de boot af komt, en dan op de fiets naar het hotel komen. Dit is ongeveer 13km. Op deze website vindt u meer informatie www.fietsverhuurtexel.nl.

Wintersluiting

Gedurende de wintermaanden (december, januari en februari) is het hotel gesloten. De receptie is wel geopend en heeft beperkte openingstijden.